ua en ru

Україна успішно "відіграла" заборони МС з експорту м'яса птиці, - УАК

В результаті введених країнами Митного союзу обмежень різко скоротився обсяг експорту м'яса птиці з України до його країн. Про це повідомляє Українська аграрна конфедерація (УАК).

За січень-липень 2014 року, порівняно із 7 міс. 2013 року, таке падіння по РФ склало 20,2 тис. т, по Казахстану - 11,4 тис. т. Однак, на противагу цьому, українські експортери м'яса птиці наростили обсяги експорту в інших напрямках, повністю компенсувавши їх втрати.

Найбільший приріст поставок м'яса птиці з України за цей час був досягнутий по Іраку - +13,3 тис. тонн, Узбекистану - +7,2 тис. тонн і Нідерландам - +4,7 тис. тонн. Приріст по вказаних країнах (25,2 тис. тонн) з лишком перекрив зниження експорту по РФ.

В цілому, загальний експорт м'яса птиці з України за вказаний період склав 85,7 тис. тонн, збільшившись на 9% (6,8 тис. тонн).

Україна успішно "відіграла" заборони МС з експорту м'яса птиці, - УАК

Нагадаємо, за даними асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), обсяг виручки від експорту українських сільськогосподарських товарів до Європейського союзу у 2014 р може збільшитися на 14,3%.