ua en ru

Україна вдосконалить законодавство щодо поводження з радіоактивними відходами, - Порошенко

Україна вдосконалить законодавство щодо поводження з радіоактивними відходами, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко зазначив, що аварія на ЧАЕС породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються але не зникають

Україна удосконалюватиме законодавство щодо поводження з радіоактивними відходами. Про це заявив президент України Петро Порошенко у рамках робочої поїздки на Чорнобильську АЕС, повідомляє прес-служба глави держави.

Так, Порошенко заявив, що Україна буде удосконалювати законодавство щодо поводження з радіоактивними відходами. Додавши, що разом з вітчизняними спеціалістами працюють провідні фахівці з Франції, Нідерландів, Німеччини, Іспанії, Швеції.

Крім того, Порошенко подякував Єврокомісії, яка долучилася до реалізації проекту міжнародної технічної допомоги і "сьогодні є одним із складової пакетів технічної допомоги світу".

"Аварія на ЧАЕС породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються але не зникають. Це потребує наших рішучих і об'єднаних дій: працівників станції, ліквідаторів і всієї України і української влади і всього світу. Для їх розв'язання і безпечного утримання Україна залучає і витрачає значні ресурси", - заявив Порошенко.

32 роки минули від дня страшної трагедії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною катастрофою в історії. Чорнобиль - це темна мітка в історії. Цього року завершиться один із важливих етапів перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему. На грудень заплановано введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента, встановленого, чи як кажуть, «насунутого» раніше.

Опубліковано Петром Порошенком 26 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що Чорнобильська зона має стати місцем прогресивних технологій.