ua en ru

Чорнобильська зона має стати місцем прогресивних технологій, - Порошенко

Чорнобильська зона має стати місцем прогресивних технологій, - Порошенко Фото: ЧАЕС (spfu.gov.ua)

Чорнобильську зону перетворять на теритоію спорудження нових електростанцій

Чорнобильська зона відчуження має стати місцем реалізації нових прогресивних технологій. Про це написав президент України Петро Порошенко у Facebook з нагоди 32 річниці з дня Чорнобильської катастрофи.

"Україна і весь світ ніколи не забудуть жахливу подію 26 квітня 1986 року. Чорнобиль назавжди залишиться незагоєною раною на серці країни, на серцях мільйонів людей… І сьогодні ми маємо не лише зробити все, аби ця трагедія ніколи не повторилася. Ми маємо винести урок з тих подій. Сучасна Чорнобильська зона має стати місцем нових прогресивних технологій, територією змін", - написав Порошенко.

#ТериторіяЗмін

Україна і весь світ ніколи не забудуть жахливу подію 26 квітня 1986 року. Чорнобиль назавжди залишиться незагоєною раною на серці країни, на серцях мільйонів людей… І сьогодні ми маємо не лише зробити все, аби ця трагедія ніколи не повторилася. Ми маємо винести урок з тих подій. Сучасна чорнобильська зона має стати місцем нових прогресивних технологій, територією змін. #ТериторіяЗмін

Опубліковано Петром Порошенком 25 квітня 2018 р.

Нагадаємо, Чорнобильську зону відчуження відкрито для спорудження сонячних станцій і тепер вона може бути використана у промислових цілях.

Раніше, на початку 2018 року, стало відомо, що в Чорнобилі в зоні відчуження очікується запуск першої сонячної електростанції потужністю в мегават. Нова електростанція розташована в 100 метрах від нового саркофага четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС.