ua en ru

"Нафтогаз" сплатить борг "Газпрому" до березня 2014 р

Україна врегулює питання заборгованості в розмірі 2,7 млрд дол. перед "Газпромом" до кінця січня 2014 р., а до березня повністю сплатить борг.

Україна врегулює питання заборгованості в розмірі 2,7 млрд дол. перед "Газпромом" до кінця січня 2014 р. Про це на брифінгу заявив міністр енергетики та вугільній промисловості України Едуард Ставицький (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ці всі питання вирішуються і вони будуть вирішені. Питання (врегулювання заборгованості боргу перед "Газпромом") буде вирішено до кінця січня", - зазначив Ставицький.

Водночас прес-секретар міністра повідомила РБК-Україна, що сама оплата боргу буде здійснена до березня 2014 р.

Крім того, глава Міненерговугілля наголосив, що Україна у 2014 р. планує закупити в Росії 33-35 млрд куб. м газу. При цьому в січні 2014 р. Україна закупить 100 млн куб. м газу.

"Закупівлі ведуться згідно із зимовими стандартами. Як мінімум, ми потребуємо з однієї прямої труби приблизно 100 млн куб. м. Остаточні дані по січню будуть 15 лютого"​​, - заявив Ставицький.

Як заявив сьогодні віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко, Україна і Росія досягнуть взаємовигідних домовленостей з питання реструктуризації заборгованості НАК "Нафтогаз України" перед російським газовим монополістом "Газпром" за природний газ.

Зазначимо, що дефіцит "Нафтогазу" в держбюджеті-2014 закладений у розмірі 15 млрд грн.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 між РФ і Україною було підписано доповнення до газового контракту, яке передбачає ціну на газ для України на рівні 268,5 дол. за 1 тис. куб. м (раніше ціна становила приблизно 400 дол. за 1 тис. куб. м). Як повідомлялося, згідно з умовами документа, РФ і Україна повинні укладати додаткові угоди до газового контракту до 10 числа першого місяця кожного кварталу поставки і щокварталу продовжувати дію знижки.