ua en ru

Україна і Туреччина обговорили умови підписання Угоди про вільну торгівлю

Україна і Туреччина обговорили умови підписання Угоди про вільну торгівлю Фото: Павло Клімкін та Мевлют Чавушоглу (twitter.com/MFA_Ukraine)

Україна і Туреччина обговорили також співробітництва на платформах ООН, ОБСЄ, Ради Європи, а також по лінії НАТО

Україна підтримує питання підписання Угоди про вільну торгівлю на взаємовигідних умовах із Туреччино. Про це йшлося у п'ятницю, 30 березня, під час зустрічі міністрів закордонних справ України і Туреччини - Павла Клімкіна і Мевлюта Чавушоглу, передає прес-служба МЗС України.

"Міністри наголосили на прагматизації та економізації українсько-турецьких відносин. У цьому контексті глави МЗС обговорили подальші кроки з прискорення підписання на взаємовигідних умовах Угоди про вільну торгівлю", - йдеться у повідомленні МЗС.

Зазначається, що під час візиту до Туреччини Павло Клімкін, обговорюючи українсько-турецьке співробітництво в рамках міжнародних організацій, підкреслив конструктивний характер двостороннього співробітництва на платформах ООН, ОБСЄ, Ради Європи, а також по лінії НАТО.

Було також обговорено ситуацію на Донбасі та в окупованому Криму. У цьому контексті міністр закордонних справ України подякував турецькій стороні за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України у її міжнародно визнаних кордонах. Окремий наголос був зроблений на консолідації зусиль з метою захисту прав кримських татар, які потерпають під тиском окупаційних властей в Криму.

Також сторони констатували суттєву активізацію взаємодії у гуманітарному вимірі, зокрема було відзначено започаткування вивчення української мови в турецьких університетах.

Нагадаємо, нещодавно Україна та Ізраїль погодили завершення переговорного процесу щодо положень Угоди про вільну торгівлю між країнами.