ua en ru

Україна та Ізраїль завершили переговори про ЗВТ

Україна та Ізраїль завершили переговори про ЗВТ Фото: прапори України та Ізраїлю (president.gov.ua)

Уже зараз торгівля між Україною та Ізраїлем демонструє зростання

Українська та ізраїльська делегації сьогодні, 28 березня, погодили завершення переговорного процесу щодо положень Угоди про вільну торгівлю між країнами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України.

"Угода про вільну торгівлю з Ізраїлем буде сприяти розвитку промисловості та переробного виробництва в Україні завдяки співпраці та кооперації українських та ізраїльських підприємств. Угода зробить експорт до Ізраїлю дешевшим шляхом скасування або зменшення ввізних мит, та швидшим - завдяки домовленостям щодо спрощення митних процедур, та сприяють збільшенню нашого експорту", - прокоментував перший віце-прем'єр-міністр - глава МЕРТ Степан Кубів.

Кубів додав, що уже зараз торгівля між Україною та Ізраїлем демонструє зростання.

"Це нові можливості для нашого експорту і новий ринок для нашого бізнесу. Минулого року обсяг українського експорту до Ізраїлю склав 781,2 млн дол", - зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Twitter.

Гройсман також допустив, що на підписання угоди про ЗВТ через місяць в Україну приїде прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Своєю чергою, торговий представник України Наталія Микольська зазначила, що ринок Ізраїлю є досить закритим, з високими ввізними митами.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Україна вийшла на завершальний етап переговорів з Ізраїлем щодо зони вільної торгівлі (ЗВТ) між державами.