ua en ru

Україна - Туреччина: анонс матчу

Україна - Туреччина: анонс матчу Фото: Україна - Туреччина (ФФУ)

Готуємося до матчу відбору на ЧС-2018

Збірні України та Туреччини проведуть поєдинок в рамках сьомого туру кваліфікації ЧС-2018. Онлайн-трансляція поєдинку розпочнеться на РБК-Україна о 21:45, а дивитися матч можна на телеканалах "Україна" і "Футбол 1". На думку букмекерів, фаворитами цього протистояння є команда Андрія Шевченка.

2 вересня 21:45
Харків, ОСК "Металіст"

Матч обслуговуватиме іспанська бригада арбітрів. Головний рефері - Давід Фернадес Борбалан. Асистенти арбітра - Рауль Кабанеро Мартінес, Дієго Барбер Севілья. Четвертий арбітр - Хосе Марія Мартінес.

44-річний Борбалан раніше не обслуговував матчі збірної України, але працював на матчах українських клубів. У 2015 році він судив матч групового етапу Ліги чемпіонів між Динамо і Маккабі Тель-Авів (2:0), а в минулому році працював на грі, в якій Динамо вдома поступилося Бенфіці (0:2).

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко: "Ми з повагою ставимося до цього великого тренера, він довго пропрацював в Україні і зробив для неї дуже багато. А конкретніше, для свого колишнього клубу – донецького "Шахтаря". Вважаю, що зі зміною тренера у турків видозміниться і гра. Турецька команда прибула до Харкова з таким же багажем очок, як і наша. Вони так само боряться за вихід на чемпіонат світу 2018 року, як і ми. У Луческу є своє бачення футболу, він добре знає можливості наших гравців. Але, можливо, це навіть буде плюсом для нас".

Головний тренер збірної Туреччини Мірча Луческу: "На нас очікує важкий матч, але у наших футболістів є все, щоб перемогти в завтрашній грі. Збірна України - дуже хороша організована команда, яка теж хоче виграти, адже перемога для неї також є дуже важливою. Я люблю Україну. Пам'ятаю матчі проти "Металіста", "Дніпра", "Динамо". Це фантастика, дуже високий рівень. Для професіонального футболу це дуже важливо. Але життя не стоїть на місці: зараз я працюю в Туреччині і хочу вигравати з цією командою".

Орієнтовний склад:

Україна: Пятов - Морозюк, Хачеріді, Ордець, Матвієнко, Степаненко, Сидорчук, Ярмоленко, Малиновський, Коноплянка, Бесєдін.

Туреччина: Бабаджан - Езбайраклі, Топрак, Сейюнджю, Еркін, Топал, Езьякуп, Мор, Хакан Чалханоглу, Туран, Йилмаз.

Нагадаємо, збірна України розпочала підготовку до кваліфікаційного матчу чемпіонату світу 2018 року проти Туреччини.