ua en ru

Україна вимагає надати ЮНІСЕФ доступ на окупований Донбас

Україна вимагає надати ЮНІСЕФ доступ на окупований Донбас Фото: Геращенко відправила листа про дітей в окупованому Донбасі в ОБСЄ та ЮНІСЕФ

ЮНІСЕФ має посприяти Україні в пошуку незаконно вивезених дітей-сиріт або таких, які не мають батьківського піклування

Україна вимагає надати Дитячому фонду Організації Об'єднаних націй доступ на окуповані території Донбасу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"ЮНІСЕФ повинен отримати дозвіл моніторити ситуацію з правами дитини на окупованих територіях і в РФ, де сьогодні фактично діяльність цієї організації заблокована", - написала Геращенко.

Зазначивши при цьому, що це не повинно бути ритуальне залучення і чергові семінари, а також круглі столи на тему дітей, а реальні дії міжнародної організації.

ЮНІСЕФ має посприяти Україні в пошуку незаконно вивезених дітей-сиріт або таких, які не мають батьківського піклування, та спільно з Україною протистояти будь-яким спробам залучення дітей до конфлікту.

Геращенко заявила, що у ЗМІ поширюється інформація про затримання бойовиками групи підлітків за "диверсії" і катування дітей.

Перший віце-спікер ВР підкреслила, що ЮНІСЕФ необхідно перевірити цю інформацію. У свою чергу українська сторона вже надіслала відповідний лист з проханням в ОБСЄ та ЮНІСЕФ.

За словами Геращенко, очевидно, що це питання також необхідно підняти у Мінську 21 вересня

Під час кількох останніх зустрічей гуманітарноі групи в Мінську найбільш емоційною в обговоренні була, ні, навіть не ба...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 13 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в полоні бойовиків на Донбасі знаходиться 115 українців.