ua en ru

Україна вимагає від ЄАЕС не порушувати норми СОТ при антидемпінгових розслідуваннях

Україна вимагає від ЄАЕС не порушувати норми СОТ при антидемпінгових розслідуваннях Фото: 25-28 квітня пройшло засідання ЄАЕС

Україна привернула увагу країн-учасниць ЄАЕС до систематичного порушення норм СОТ

У штаб-квартирі Світової організації торгівлі (СОТ) 25-28 квітня проходили засідання Комітетів СОТ, на яких Україна привернула увагу до систематичного порушення Євразійським економічним союзом (ЄАЕС) норм СОТ під час проведення антидемпінгових розслідувань. Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Представники України заявили, що такі дії призводять до впровадження юридично і економічно необгрунтованих обмежень доступу на ринки країн-учасниць для української продукції.

Також делегациея України повідомила, що антидемпінгові розслідування відносно імпорту на територію ЄАЕС прутків, феросилікомарганцю та сталевих труб походженням з України проведені з порушенням низки положень статей 2 (визначення демпінгу), 3 (визначення збитку) та 5 (процедура порушення та проведення розслідування) Угоди СОТ про застосування статті VI Генеральної угоди про тарифи і торгівлі 1994 року (ГАТТ).


Зазначимо, що під час засідання делегація України виступила з вимогою до Вірменії, Казахстану, Киргизстану і Росії скасувати рішення ЄАЕС щодо введення антидемпінгових заходів щодо прутків, а також припинити розслідування щодо феросилікомарганцю без введення обмежень і припинити перегляд антидемпінгових заходів щодо сталевих труб без продовження строку їх дії

У ході засідання представники країн-членів ЄАЕС, заявили що відповіді нададуть у письмовому вигляді найближчим часом.

Нагадаємо. раніше МЕРТ заявляв, що Росія в СОТ не змогла аргументувати причини заборони українського транзиту.