ua en ru

Україна стала повноправним учасником конвенції Пан-Євро-Мед

Україна стала повноправним учасником конвенції Пан-Євро-Мед Фото: конвенція розширить можливості українського експорту (pexels.com)

Членство у конвенції розширить доступ українських товарів на ринки 42 країн

Україна з 1 лютого 2018 року стала повноправним учасником Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Зазначимо, конвенція Пан-Євро-Мед розроблена ЄС для співробітництва зі своїми торговими партнерами. Участь України в конвенції сприятиме створенню умов для спрощення торгівлі та збільшенню українського експорту. Це також дозволить розширити присутність українських товарів на ринках третіх країн, з якими укладено угоди про вільну торгівлю, а саме ЄС, учасників Європейської асоціації вільної торгівлі, Чорногорії, Молдови та Македонії.

"Конвенція повинна стати дієвим інструментом розширення взаємного доступу на ринки наших держав і стимулом для початку переговорного процесу по укладанню нових угод про вільну торгівлю", - зазначив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

У той же час, за словами заступника голови МЕРТ - торгового представника України Наталії Микольської, членство у конвенції розширить доступ товарів на ринки 42 країн і територій.

Відзначимо, за підсумками 11 місяців 2017 року, експорт України до країн Пан-Євро-Мед склав майже 60% всього експорту (58,9%). З них 40,3% - в країни Європейського союзу, 5,6% - до Туреччини, 4,2% - в Єгипет.

Сьогодні Україна набуває статусу повноправної країни-учасниці Конвенції Пан-Євро-Мед. На практиці це означає, що українс...

Опубліковано Урядовий портал 1 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експорт української продукції в 2017 році виріс майже на 20%.