ua en ru

Україна і США працюють над підписанням угоди про передачу морських катерів

Україна і США працюють над підписанням угоди про передачу морських катерів Фото: Валерій Чалий (uacrisis.org)

США передадуть Україні два великих морських катери для посилення оборони в Чорноморському басейні

Посол України в США Валерій Чалий заявив, що зараз йде робота по підписанню угоди про передачу двох великих катерів для посилення обороноздатності в Азовському морі. Про це заявив посол в ході наради керівників закордонних дипломатичних установ України в понеділок у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас йде дуже насичена робота і в рамках наради послів також. Вчора був унікальний день, оскільки ми ознайомилися зі стратегічною обстановкою в ООС. Ми почули з вуст президента дуже важливі слова про роль дипломатії у війні ", - сказав він.

Чалий зазначив, що зараз йде робота по підписанню угоди про передачу двох великих катерів Україні.

"У нас поки стояли три питання: забезпечення контактів на вищому рівні, забезпечення військово-технічного співробітництва, надання нових класів озброєння. Новизна в тому, що зараз йде робота по підписанню угоди про передачу двох великих катерів для посилення наших здібностей в Азовському морі. Це новий проект, проект прямих поставок... Мова не йде про те, що це станеться завтра, однак робота триває. Так, нам передали Javelin на 47 млн гривень", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше Чалий заявив, що Україна і США вийшли на новий рівень стратегічного партнерства у сфері Національної безпеки і оборони.