ua en ru

Україна і США домовилися підвищити роль української ГТС в енергобезпеці Європи

Україна і США домовилися підвищити роль української ГТС в енергобезпеці Європи Фото: Петро Порошенко

Порошенко провів зустріч із представником Держдепартаменту США Амосом Хокстайном

Україна і США домовилися підвищити роль української газотранспортної системи (ГТС) в енергобезпеці Європи. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України Петра Порошенка.

Як зазначається, такої домовленості сторони досягли у ході зустрічі Порошенка зі спеціальним посланником з питань енергетики Держдепартаменту США Амосом Хокстайном.

"Сторони домовились про координацію зусиль з метою підвищення ролі та значення української газотранспортної системи у забезпеченні транзиту газу до країн Європейського Союзу та енергетичної безпеки Європи", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Порошенко подякував за допомогу США, виділену для спорудження арки нового безпечного конфайнменту для об’єкту "Укриття" на Чорнобильській АЕС, підвищення стану ядерної безпеки та зменшення енергетичної залежності України.

Також обговорювалося питання подальшого реформування енергетичного сектору України, диверсифікації джерел енергопостачання нашої держави та залучення американських інвестицій і технологій у сектори енергетики нашої держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Україна має намір збільшити обсяг закупівель реверсного газу з Угорщини.