ua en ru

Україна спільно з РЄ буде реалізовувати 51 проект в рамках реформ, що проводяться в державі, - Грищенко

Україна і Рада Європи реалізовуватимуть 51 проект у сфері захисту прав людини. Про це в ході конференції заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виконання зобов'язань в рамках Плану дій Україна-Рада Європи до 2014 року і реформи, які проводяться в Україні, це нероздільні речі ... Україна і далі буде розвивати активний діалог з РЄ у всіх сферах нашої взаємодії", - заявив Грищенко.

Грищенко зазначив, що "тільки в цьому році ми поставили такий темп, якого не було всі 20 років".

Він нагадав, що за підтримки РЄ було прийнято новий Кримінально-процесуальний кодекс, новий закон про вибори народних депутатів, розпочата конституційна реформа, заробила Конституційна Асамблея.

Міністр також позначив діючі пріоритети: продовження судової реформи, реформа пенітенціарної служби, конституційна реформа, зміцнення місцевого самоврядування: "Це 51 проект у сфері захисту прав людини, реформування судової сфери, виборів, боротьби з корупцією, посилення соціальної безпеки та місцевого самоврядування ... Це конкретний приклад віддачі РЄ, результат членства України в цій поважній організації".

Грищенко також повідомив, що з Генеральним секретарем РЄ "вчора була проведена тривала зустріч. Вона була присвячена усіх питань нашого співробітництва. Ми сподіваємося, що цей діалог буде в обидві сторони, разом ми зможемо просувати демократичні принципи".

Читайте також: Україна запевнила Раду Європи у налаштованості на досягнення конкретних результатів при реалізації спільних проектів.