ua en ru

Україна повідомила ОБСЄ про збільшення кількості обстрілів на Донбасі

Україна повідомила ОБСЄ про збільшення кількості обстрілів на Донбасі Фото: Муженко на зустрічі з Хугом

Зокрема на цьому наголосив Віктор Муженко на зустрічі з Александром Хугом

Українська сторона звернула увагу міжнародних спостерігачів ОБСЄ на збільшення обстрілів українських позицій у районі проведення антитерористичної операції з боку російсько-окупаційних військ. Про це повідомляє прес-служба Збройних Сил України.

Зазначено, що про це йшлося під час зустрічі начальника Генерального штабу - головнокомандувача ЗСУ Віктора Муженка з першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом.

Зокрема Муженко наголосив на важливості нарощування спроможностей СММ ОБСЄ з моніторингу ситуації та спостереження за виконанням Мінських домовленостей.

Головнокомандувач ЗСУ також нагадав, що протягом грудня 2016 року та січня 2017 року окупаційні війська здійснили 1730 порушень режиму припинення вогню, під час яких 693 рази застосовувалась зброя, яка заборонена Мінськими домовленостями. При цьому зауважено, що близько 60% обстрілів українських позицій відбувається у вечірній і нічний час, коли патрулі СММ не здійснюють спостереження.

На думку генерала армії України, ефективна робота ОБСЄ в районах конфлікту має призвести до зниження напруги, збереження життя цивільного населення та упередження втрат серед особового складу ЗСУ.

Нагадаємо, в зоні проведення АТО на Донбасі за минулу добу, 13 січня 2017 року, в результаті бойових дій поранено одного українського військовослужбовця, загиблих немає.