ua en ru

Україна сьогодні виступить у СОТ із заявою щодо заборони транзиту РФ

Україна сьогодні виступить у СОТ із заявою щодо заборони транзиту РФ Фото: Микольська повідомила, що Україна виступить з заявою про дискримінаційний характер обмежень РФ

Українська сторона вважає, що обмеження РФ є економічно та юридично необґрунтованими

Сьогодні, 14 липня, делегація України виступить на засіданні Ради Світової організації торгівлі з заявою про порушення Російською Федерацією норм і принципів СОТ у зв'язку з введенням нових обмежень щодо транзиту та торгівлі українськими товарами. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник Наталія Микольська, передає пресс-служба МЕРТ.

Українська сторона вважає, що введені обмеження щодо транзиту товарів через територію РФ є економічно та юридично необґрунтованими і призведе до тимчасової зупинки транзиту українських товарів.


Таким чином, істотно скоротиться подальший експорт товарів з України, які поставлялися раніше через РФ.

Як йдеться у повідомленні, обмеження РФ носять дискримінаційний характер, є політично вмотивованими і не відповідають міжнародним зобов'язанням Росії, в тому числі в рамках СОТ.

"Україна буде використовувати міжнародно-правові механізми, в тому числі в рамках СОТ, для захисту від торгової агресії Російської Федерації ", - підкреслила Микольська.

Нагадаємо, Росія ввела додаткові обмеження щодо транзиту через територію Росії товарів з України.

Зокрема, до 31 грудня 2017 року була продовжена заборона імпорту певних сільськогосподарських товарів, сировини і продовольства, також продовжено дію обмежень транзиту в Республіку Казахстан і розширена сфера застосування таких обмежень до Киргизької Республіки, заборонено рух низки товарів з території України в Республіку Казахстан та Киргизької Республіки

Раніше повідомлялося, що в ЄС закликали Росію скасувати транзитні обмеження проти України.