ua en ru

Україна сьогодні скасовує спецмита на імпортні автомобілі

Україна сьогодні скасовує спецмита на імпортні автомобілі Фото: імпорт автомобілів

Рішення міжвідомчої комісії набирає чинності з 30 вересня

Україна з 30 вересня скасовує спеціальні мита на імпорт легкових автомобілів. Рішення Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі було опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" і вступає в силу сьогодні.

"10 вересня 2015 року Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (далі - Комісія) розглянула інформацію Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо необхідності скасування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, застосованих рішенням Комісії від 28.04.2012 № СП-275/2012/4423-08", - йдеться у рішенні комісії.

За результатами розгляду комісія встановила, що національні інтереси України вимагають скасування спецмита на імпортні автомобілі.

"Рішення Комісії від 10.09.2015 № СП-335/2015/4442-06 вступає в силу з 30 вересня 2015 р.", - наголошується в документі.Як раніше повідомлялося,10 вересня комісія розглянула інформацію Міністерства економічного розвитку і торгівлі про необхідність скасування спецзаходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, застосованих рішенням від 28 квітня 2012 р.

"За результатами розгляду зазначених матеріалів та керуючись положеннями домовленості про правила та процедури врегулювання суперечок СОТ комісія встановила, що національні інтереси України вимагають скасування спецзаходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту", - говорилося в повідомленні.

Нагадаємо, 7 вересня петиція про скасування розмитнення та акцизного податку на імпорт авто зібрала необхідні для розгляду Президентом України Петром Порошенком голосу.

У відповіді на петицію Президент України Петро Порошенко доручив прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку обговорити з Кабінетом міністрів України скасування спецмита на імпорт авто.