ua en ru

Порошенко доручив Кабміну розглянути скасування розмитнення і акцизу на імпорт авто

Порошенко доручив Кабміну розглянути скасування розмитнення і акцизу на імпорт авто Фото: Петро Порошенко

Для прийняття рішення потрібен всебічний розгляд цього питання урядом

Президент України Петро Порошенко доручив прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку обговорити з Кабінетом міністрів України скасування розмитнення і акцизу на імпорт авто. Про це йдеться у відповіді Президента на петицію №22/000055-еп.

"Прийняття збалансованого вирішення даного питання вимагає його всебічного розгляду Кабінетом Міністрів України... У зв'язку з цим Прем'єр-міністру України А. П. Яценюку запропоновано забезпечити комплексне і ґрунтовне опрацювання центральними органами виконавчої влади зазначеної проблеми і за підсумками цієї роботи прийняти необхідні рішення", - йдеться у відповіді на петицію.

Порошенко нагадав, що за законом при розмитненні легкового автомобіля в бюджет сплачуються ввізне мито, акцизний податок, податок на додану вартість, додатковий імпортний збір, а також спеціальні мита у разі ввезення на митну територію України нового транспортного засобу.

"З урахуванням поточної ситуації окремі заходи по зниженню податкового навантаження на імпорт легкових автомобілів вже реалізовані або їх планується реалізувати. Так, за рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 10 вересня 2015 року по 30 вересня поточного року скасовано спеціальне мито. Крім того, Уряд планує припинення з 1 січня 2016 року справляння додаткового імпортного збору", - йдеться у відповіді Порошенко.

Нагадаємо, 7 вересня петиція про скасування розмитнення та акцизного податку на імпорт авто зібрала необхідні для розгляду Президентом України Петром Порошенком голоси.