ua en ru

Україна і Румунія будуть розвивати відносини в рамках ЗВТ з ЄС

Україна і Румунія будуть розвивати відносини в рамках ЗВТ з ЄС Фото: Петро Порошенко зустрівся з прем'єром Румунії Дачіаном Чолошем

Сторони обговорили будівництво нових мостів в дельті Дунаю

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Румунії Дачіа Чолош домовилися розвивати двосторонні відносини в рамках Зони вільної торгівлі з ЄС. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського президента.

Повідомляється, що Порошенко і Чолош домовилися розвивати можливості, пов'язані з функціонуванням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Порошенко також відзначив важливість досвіду Румунії у виході на ринок країн Євросоюзу та залученні іноземних інвестицій в економіку.


Крім того, сторони відзначили прогрес у транспортному сполученні між Україною та Румунією, а також закликали авіаперевізників відновити пряме авіасполучення. Також сторони обговорили будівництво нових мостів в дельті Дунаю.

Також Порошенко подякував уряду Румунії за надання військово-технічної допомоги обсягом 250 тис. євро і за внесок 500 тис. євро на роботу Трастового фонду Україна – НАТО з питань кібербезпеки.

Нагадаємо, Україна розглядає Румунію в якості імпортера газу в країну.