ua en ru

Україна вирішила припинити "сигаретний суперечка" з Австралією, - Абромавічус

Україна вирішила припинити "сигаретний суперечка" з Австралією, - Абромавічус Фото: Айварас Абромавичус

МЕРТ вирішив сконцентрувати зусилля на внутрішніх проблемах

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України прийняло рішення про зупинку спору між Україною та Австралією в питанні виробництва пачок сигарет. Про це на брифінгу заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство проаналізувало ситуацію, зустрілося з усіма стейкхолдерами і прийняв рішення про зупинку цього спору",- заявив Абромавічус.

За його словами, таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що у міністерства дуже обмежені ресурси і зараз їх потрібно сконцентрувати на питаннях прямого торгового інтересу України.

Також Абромавічус зазначив, що у даного спору відсутня економічна логіка. Крім того, за словами міністра, спір має негативні наслідки для іміджу України.

Нагадаємо, "сигаретний суперечка" з Австралією тягнеться з 2012 р. Мова йде про суперечку навколо вирішення Австралії ввести "єдину пачку" сигарет - без нанесення брендів і торгових марок. З 2012 р. в рамках Всесвітньої торгової організації даний спір розглядається на спеціальній панелі СОТ, в якій також беруть участь Європейський Союз, США, Японія і ще понад 30 країн, серед яких була і Україна.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру економіки Айварасу Абромавичусу розібратися в суперечці між Україною та Австралією.