ua en ru

Яценюк доручив Абромавічусу розібратися в "сигаретному суперечці" з Австралією

Яценюк доручив Абромавічусу розібратися в "сигаретному суперечці" з Австралією Фото: Арсеній Яценюк

Україна судиться з Австралією в рамках СОТ з 2012 р

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру економіки Айварасу Абромавічусу розібратися в суперечці між Україною і Австралією в питанні виробництва пачок сигарет. Про це Яценюк заявив в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прошу міністра економіки, ми призначили торгового представника України, це його безпосередня компетенція, дати термінове доручення розібратися з ситуацією. У мене є глибокі сумніви щодо доцільності цього торгового спору з Австралією", - заявив Яценюк.

Він пояснив, що даний спір тягнеться з 2012 р.

"З 2012 р., виявляється, Україна судиться з Австралією у Світовій організації торгівлі з приводу пачок сигарет. За даними, які у мене є, даний позов Україна подала на підставі клопотання Американської торгівельної палати, яке було датовано 2012 р. Позов полягає в тому, що пачки сигарет, наприклад, в Австралії, не мають безпосередньо торгової марки. Вони зроблені таким чином, що відразу відпадає бажання палити. І Україна на незрозумілих підставах приєдналася до цього позову", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, Росія подала позов у СОТ проти України і ЄС.