ua en ru

Україна реалізує проекти із енергозбереження за екологічні кошти, – В.Янукович

Україна цього року реалізує більшість проектів із енергозбереження на кошти, отримані від Японії за Кіотським протоколом. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, виступаючи сьогодні у Токіо на українсько-японському бізнес-форумі, повідомляє прес-служба глави держави.
За словами В.Януковича, Україна готова засвідчити Японії, що деякі проекти вже успішно реалізують.
"Їх успішна реалізація - це пріоритетний напрям економічного співробітництва з Японією", - запевнив український Президент.
За його словами, Україна також зацікавлена у співпраці з Японією щодо реалізації проектів, спрямованих на забезпечення власними енергоресурсами.
"Ми запрошуємо вас спільно з нами реалізовувати ці проекти", - сказав В.Янукович, додавши, що йдеться, зокрема, про модернізацію українських теплових електростанцій, будівництво заводів із виробництва сонячних батарей та вітряних турбін, їх подальше встановлення як на території України, так і у наших сусідів.
За словами Президента, Україна зацікавлена в досвіді Японії щодо будівництва транспортної інфраструктури. Глава держави назвав цей напрямок співпраці особливо актуальним у контексті нашої підготовки до фінальної частини Євро-2012.
Ще одним перспективним напрямком співробітництва Президент назвав сільське господарство.
"Україна відкрита до діалогу з японським бізнесом на всіх рівнях", - запевнив В.Янукович.