ua en ru

Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією

Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна прийняла рішення розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією. Воно було прийнято після визнання Росією "ЛДНР" та початком її вторгнення в нашу країну сьогодні.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на заяву президента України Володимира Зеленського.

Сьогодні Україна вирішила розірвати дипломатичні відносини з Росією.

"Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією", - заявив Зеленський на брифінгу після нападу РФ на Україну.

До цього Міністерство закордонних справ України звернулося до президента з такою пропозицією.

Що це означає

У разі розриву відносин обидві сторони позбавляються можливості двосторонньої комунікації у дипломатичній площині. Українські та російські дипломати припиняють свою діяльність. Дипломатичні відносини між країнами відбуваються за посередництва третіх країн.

Росія напала на Україну 24 лютого

Путін офіційно ввів російські війська на Донбас і оголосив про початок спецоперації на території України. Це сталося після звернення до нього з проханням про військову допомогу ватажків невизнаних республік.

Станом на зараз, українські військові відбивають напад ворогів за декількома напрямками.

Росія визнала "ЛДНР" і вводить війська в ОРДЛО

Рада Федерації РФ ратифікувала "договори про дружбу та співпрацю" з так званими "ЛНР", "ДНР". Таким чином Росія остаточно визнала незалежність псевдореспублік.

Раніше президент РФ Володимир Путін визнав незалежність так званих "ДНР" і "ЛНР", а після підписав указ про введення російських військ на територію окупованого Донбасу.

Реакція України та світу

Верховна рада України зробила заяву через визнання Росією "ЛДНР". Україна вимагає відключення Росії від SWIFT і відмови від "Північного потоку-2", проект постанови підтримали 336 нардепів.

Зазначимо, що Німеччина вже припинила сертифікацію "Північного потоку-2", а Британія ввела санкції проти 5 російських банків та деяких російських олігархів.