ua en ru

Британія ввела санкції проти 5 російських банків і друзів Путіна

Британія ввела санкції проти 5 російських банків і друзів Путіна Фото: прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон (Getty Images)

Велика Британія вводить санкції проти п'яти російських банків. Крім того, під санкції потрапили друзі російського президента Володимира Путіна Борис та Ігор Ротенберг, а також Геннадій Тимченко.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

Як заявив прем'єр-міністр Борис Джонсон, під санкції потрапили банки "Росія", ІС Банк, Генбанк, Промсвязьбанк, Чорноморський банк розвитку.

Санкції також вводяться щодо трьох "осіб з дуже високим рівнем доходу" Бориса та Ігоря Ротенбергів, а також Геннадія Тимченка. За словами Джонсона, їхні активи у Великобританії будуть заморожені.

Він ясно дав зрозуміти, що це тільки "перший етап" заходів, і в разі повномасштабного вторгнення можуть бути введені додаткові санкції. "Ми повинні підготуватися до затяжної кризи", - сказав він.

Нагадаємо, глава уряду Великоъ Британії Борис Джонсон заявив, що РФ може продовжити вторгнення, оскільки біля кордонів України знаходиться 200 тисяч російських солдатів.