ua en ru

Україна ратифікувала Конвенцію МОП про основні цілі та норми соціальної політики

Україна ратифікувала Конвенцію МОП про основні цілі та норми соціальної політики Фото: Верховна Рада України

Конвенція передбачає скасування дискримінації за ознаками раси, кольору шкіри, статі, віросповідання, національності або профспілкового членства

Україна ратифікувала Конвенцію №117 Міжнародної організації праці (МОП) про основні цілі та норми соціальної політики. За відповідний законопроект про ратифікацію Конвенції за основу та в цілому проголосувало 237 народних депутатів з 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

"Конвенція, зокрема, передбачає вжиття заходів на міжнародному, регіональному або національному рівні для сприяння прогресу у таких сферах як охорона здоров'я, житлове будівництво, забезпечення продовольством, освіта, піклування про добробут дітей, становище жінок, умови праці, поліпшення умов життя в сільських районах, захист прав трудових мігрантів і соціальне забезпечення", - розповів міністр соціальної політики Павло Розенко, представляючи законопроект.

За словами урядовця, також Конвенція передбачає скасування дискримінації за ознаками раси, кольору шкіри, статі, віросповідання, національності або профспілкового членства.

Нагадаємо, комітети з питань євроінтеграції і закордонних справ попросили Верховну Раду України звернутися до парламентів Кіпру і Греції з проханням прискорити ратифікацію угоди про асоціацію (УА) України з Європейським союзом (ЄС).