ua en ru

Україна розраховує в грудні підписати з Chevron операційну угоду на видобуток сланцевого газу

Україна очікує в грудні 2014 р. підписати з американської енергетичної компанією Chevron операційну угоду Chevron на видобуток сланцевого газу на заході України.

Україна очікує в грудні 2014 р. підписати з американської енергетичної компанією Chevron операційну угоду Chevron на видобуток сланцевого газу на заході України. Про це на брифінгу в Києві повідомив голова Державної служби геології і надр України Дмитро Кащук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора 17.11.14 року уряд офіційно повідомило, що всі умови з боку держави виконані. Даний факт ще раз доводить, що Україна стала надійним партнером для інвесторів. Протягом 30 днів ми очікуємо від інвесторів виконання своїх умов, а саме підписання операційного угоди", - зазначив Кащук.

У свою чергу голова правління НАК "Надра України" Ярослав Климович підкреслив, що Україна готова якнайшвидше приступити до виконання договору.

"Ми зацікавлені в тому, щоб якомога швидше відпрацювати погоджень проект операційного договору, який буде задовольняти всі сторони і як можна швидше підписати і приступити до реалізації цього договору", - сказав Климович.

Нагадаємо, у листопаді 2013 р. Україна в особі компанії "Надра Олеська", 90% якої належить держпідприємству "Надра України", підписала з Chevron угоду про розподіл продукції. З тих пір Chevron займається розробкою Олеській площі, яка знаходиться у Львівській та Івано-Франківській областях. Chevron планує видобувати сланцевий газ на вказаній площі.

НБУ дозволив Chevron відкрити рахунки в українських банках для обслуговування УРП щодо Олеської ділянки.