ua en ru

НБУ дозволив Chevron відкрити рахунки в українських банках для обслуговування УРП щодо Олеської ділянки

Національний банк України (НБУ) дозволив українському представництву Chevron відкрити рахунки в українських банках для обслуговування угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Олеська (Львівська та Івано-Франківська області).

Національний банк України (НБУ) дозволив українському представництву Chevron відкрити рахунки в українських банках для обслуговування угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Олеська (Львівська та Івано-Франківська області). Текст відповідної постанови Правління Нацбанку від 2 жовтня 2014 р. № 623 оприлюднений сьогодні на сайті регулятора.

"Дозволити представництву "Шеврон Юкрейн Б. В." відкрити в уповноважених банках поточні рахунки в національній та іноземній валюті з урахуванням особливостей, визначених цією постановою, для обслуговування діяльності, пов'язаної з угодою про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Олеська, від 5 листопада 2013 р.", - йдеться в постанові.

Згідно з постановою, представництво Chevron має право здійснювати купівлю іноземної валюти на підставі заяви про купівлю іноземної валюти та копії угоди про розподіл продукції.

На поточний рахунок представництва в іноземній валюті дозволяється зараховувати: кошти, перераховані представництву з-за кордону через уповноважені банки України; кошти, перераховані представництву в межах України іншими інвесторами (представництвами іноземних інвесторів на території України) чи державою за угодою про розподіл продукції; кошти, куплені представництвом на міжбанківському валютному ринку України; нараховані проценти за залишком коштів на власному поточному рахунку; кошти, перераховані в межах України з власного поточного або вкладного (депозитного) рахунку; кредити, отримані за кредитними договорами; кошти в готівковій формі у випадках, визначених нормативно-правовими актами Національного банку України, що регулюють використання готівкової іноземної валюти на території України.

З поточного рахунку представництва в іноземній валюті за розпорядженням власника рахунку проводяться такі операції: продаж коштів на міжбанківському валютному ринку України; оплата праці працівникам-нерезидентам, які згідно з укладеними трудовими договорами (контрактами) працюють в Україні (виплата готівкою або перерахування на рахунки цих осіб, відкриті в уповноважених банках України, та на їх рахунки, відкриті за кордоном); виплата готівкою або дорожніми чеками у випадках, визначених нормативно-правовими актами Національного банку України, що регулюють використання готівкової іноземної валюти на території України; перерахування коштів на власний поточний або вкладний (депозитний) рахунок; перерахування коштів для погашення заборгованості за отриманим кредитом і сплати процентів за ним; здійснення розрахунків з державою та інвесторами (представництвами іноземного інвестора на території України) за угодою про розподіл продукції; здійснення розрахунків за експортно-імпортними операціями для обслуговування діяльності, пов'язаної з угодою про розподіл продукції.

Водночас використання поточних рахунків представництва для обслуговування діяльності, не пов'язаної з угодою про розподіл продукції, забороняється.