ua en ru

Україна провела консультації з Тгапѕрагепсу по поверненню 1,5 млрд доларів, вкрадених Януковичем

Україна провела консультації з Тгапѕрагепсу по поверненню 1,5 млрд доларів, вкрадених Януковичем Фото: Павло Петренко

Також проводилися консультації щодо питань впровадження антикорупційного законодавства

Україна провела консультації з Тгапѕрагепсу International по поверненню 1,5 млрд доларів, вкрадених екс-президентом Віктором Януковичем. Про це розповів міністр юстиції України Павло Петренко під час брифінгу у середу, 8 червня, передає кореспондент РБК-Україна.


"Наші позитивні напрацювання вже стали частиною антикорупційного законодавства. Також було питання про співпрацю уряду з іншими країнами, міжнародними організаціями з повернення крадених грошових коштів Януковичем і його оточенням. Ви знаєте, що зараз в Україні проходить розслідування даних справ і лише на території України було заарештовано близько 1,5 млрд доларів компаній, які підозрюються в тому, що вони є власністю оточення Януковича. Так само велика кількість грошей було заарештовано і в інших країнах світу в рамках впровадження санкцій", - повідомив Петреко.

Крім того, Петренко розповів, що також проводилися консультації щодо питань впровадження антикорупційного законодавства та відкриття інформації про кінцевих бенефіціарів підприємств.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Transparency International буде допомагати Україні в розслідуванні корупційних справ.