ua en ru

Transparency International буде допомагати Україні в розслідуванні корупційних справ

Transparency International буде допомагати Україні в розслідуванні корупційних справ Фото: Порошенко зустрівся з Угасом для обговорення прогресу України по боротьбі з корупцією

Також Порошенко попросив Transparency International посприяти поверненню награбованого режимом Януковича в Україну

Неурядова міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International буде розвивати співробітництво з компетентними органами України в розслідуванні корупційних справ, зокрема щодо виявлення та повернення активів, які були незаконно виведені колишніми посадовими особами за межі України. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з головою правління Transparency International Хосе Угасом, де розповів йому про прогрес української держави у боротьбі з корупцією, у тому числі про створення Національного антикорупційного бюро.


Глава держави повідомив про реформи в системі прокуратури, обрання і призначення нового генпрокурора України Юрія Луценка, який також був присутній на зустрічі разом з міністром закордонних справ Павлом Климкиным.

Порошенко повідомив про створення Національного антикорупційного агентства і про новий закон про електронне декларування, який забезпечить підвищення прозорості діяльності чиновників.

У свою чергу Хосе Угас зазначив, що Україні необхідно виконати всі законодавчі зміни у сфері боротьби з корупцією для досягнення поставлених цілей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Transparency International немає жодного обвинувального вироку з розстрілів на Майдані.