ua en ru

Україна просить Інтерпол оголосити Чауса в міжнародний розшук

Україна просить Інтерпол оголосити Чауса в міжнародний розшук Фото: Микола Чаус ("УНІАН")

Нацполіція вже направила в Інтерпол відповідні матеріали

Національна поліція України направила в Інтерпол матеріали щодо оголошення судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса в міжнародний розшук. Про це розповів РБК-Україна прес-секретар Нацполиции Ярослав Тракало в п'ятницю, 21 жовтня.

"Вчора ми відправили матеріали (щодо оголошення в міжнародний розшук судді Миколи Чауса - ред.) на розгляд Генерального секретаря Інтерполу. Ми надіслали ці матеріали за запитом НАБУ, на даний момент відповіді немає, можливо, буде через тиждень", - повідомив Тракало.

"Ми хочемо оголосити його (Чауса - ред.) в міжнародний розшук. Де він буде перебувати - все одно. Ми його оголошуємо в міжнародний розшук і будемо намагатися затримати по лінії Інтерполу", - пояснив Ярослав Тракало, відповідаючи на питання, чи не стане підставою для відмови в міжнародному розшуку факт перебування судді Чауса на території тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат Чауса повідомив Національному антикорупційному бюро, що його підзахисний знаходиться в лікарні Криму.