ua en ru

Україна приступила до головування в Комітеті міністрів Ради Європи

У Стамбулі, сьогодні, 11 травня ц. р. міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко приступив до виконання обов'язків діючого голови Комітету міністрів Ради Європи. Україна прийняла у Туреччини естафету головування до листопада 2011 р., коли її місце займе Велика Британія, повідомляє прес-служба МЗС України.

"Провідна роль у найбільш авторитетній європейській організації в галузі формування та захисту стандартів демократії і прав людини дозволить істотно зміцнити позиції України в європейському політичному просторі, сприяти успіху євроінтеграції, визначеної Президентом Віктором Януковичем в якості пріоритетного завдання державної політики в усіх галузях", - йдеться у повідомленні.

Під час свого головування Україна планує зосередити увагу Ради Європи на питаннях захисту прав дітей, розвитку місцевої демократії, пошуку спільних відповідей на загострення викликів поширення радикального націоналізму та нетерпимості. Україна виступає за те, щоб Рада Європи надалі зміцнювалася як базова платформа для формування загальноєвропейських цінностей демократії та гуманізму для всіх країн континенту, незалежно від їх участі в тих чи інших наддержавних об'єднаннях.