ua en ru

Україна приєдналася до Альянсу боротьби з торгівлею знаряддями катувань

Україна приєдналася до Альянсу боротьби з торгівлею знаряддями катувань Фото: прапор України (POOL)

До Альянсу входить 58 країн

Україна приєдналася до Альянсу боротьби з торгівлею знаряддями катувань. Про це повідомила прес-служба представництва Європейського союзу в Україні.

"Вчора ввечері під час тижня Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку створено міжнародний Альянс боротьби з торгівлею знаряддями катувань. Україна за участі Міністра закордонних справ Павла Клімкіна приєдналась до Альянсу. Це спільна ініціатива Європейського союзу, Аргентини та Монголії, в якій сьогодні бере учать 58 країн. Її ціль - зупинити торгівлю засобами, які використовуються для виконання смертних вироків та катування", - заявили в представництві.

У відомстві зазначили, що у світі продаються кийки з металевими шипами, електрошокові пояси, засоби утримування людей під час катування електрошоком, хімікалії для страти і системи примусової ін’єкції.

“Ці знаряддя слугують ні для чого іншого як для завдання жахливого болю та вбивства людей. Сьогодні ми приймаємо конкретні кроки для зупинки цієї ганебної торгівлі. Я рада, що так багато країн з усього світу підписали спільну декларацію та приєдналася до цього альянсу. Тримаючись разом, ми показуємо, що не будемо більше терпіти таку торгівлю", - сказала комісар Європейського союзу з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Нагадаємо, фахівці Об'єднаного агентства з відновлення персоналу Збройних сил США допоможуть створити в Україні міжвідомчу систему психологічного супроводу військовослужбовців, що перебували в заручниках, у полоні, пережили тортури, а також членів їхніх сімей.