ua en ru

Україна призупинила ввезення продуктів тваринного походження білоруського та бразильського підприємств

Україна тимчасово призупинила ввезення продуктів тваринного походження білоруського та бразильського підприємств. Про це повідомили в прес-службі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

За результатами досліджень, проведених Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, у продуктах тваринного походження (свинина морожена), вироблених підприємством SADIA S.A SIF 1 (Бразилія), було виявлено невідповідність за мікробіологічними показниками (Listeria monocytogenes). Розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини України ввезення на територію України всіх продуктів тваринного походження виробництва SADIA S.A SIF 1 (Бразилія) тимчасово призупинено.

Співробітники інституту також виявили у продуктах тваринного походження (сухій молочній суміші для дитячого харчування "Беллакт БІФІДО 2"), вироблених підприємством Волковиське ВАТ "Беллакт" (Білорусь), невідповідність за мікробіологічними показниками (пліснява). Розпорядженням Головного державного інспектора ветеринарної медицини України ввезення на територію України всіх продуктів тваринного походження виробництва Волковиське ВАТ "Беллакт" (Білорусь) також тимчасово призупинено.

Нагадаємо, Україна з 2 серпня ввела обмеження на здійснення експорту свинини і свинячих м'ясопродуктів із Запорізької області в Росію і Білорусію через спалах африканської чуми свиней.