ua en ru

Україна призупинила до травня рішення про введення спецмита на білоруські товари

Україна призупинила до травня рішення про введення спецмита на білоруські товари Фото: президент Білорусі Олександр Лукашенко

Рішення про призупинення опубліковано в "Урядовому кур'єрі"

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі 13 січня 2016 року прийняла рішення призупинити до 1 травня рішення про введення Україною спеціального мита в розмірі 39,2% митної вартості товару по імпорту в країну ряду товарів білоруського походження.

Так, відповідне повідомлення опубліковане в газеті "Урядовий кур'єр" у п'ятницю. Рішення комісії набирає чинності з дня опублікування.

"Комісія розглянула подані Міністерством економічного розвитку і торгівлі України матеріали про результати проведення консультацій з компетентними органами Республіки Білорусь, метою яких було врегулювання спірної ситуації, а також позицію суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності кондитерської та пивоварної галузей, які були ініціаторами проведення розслідування", - підкреслюється в рішенні комісії.

За результатами розгляду цих матеріалів і було прийняте відповідне рішення.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Україна ввела спеціальне мито у розмірі 39,2% на імпорт ряду товарів з Білорусі. Так, комісія прийняла рішення про застосування заходів у відповідь на недружні дії з боку Білорусі щодо законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України - підприємств кондитерської і пивоварної галузей, згідно з яким введено спеціальне мито у розмірі 39,9% від митної вартості товару стосовно імпорту в Україну ряду товарів походженням з Республіки Білорусь.