ua en ru

Україна візьме участь у розслідуванні аварії вантажного літака Ан-12 в Алжирі

Держгірпромнагляд України утворив спеціальну комісію з розслідування групового нещасного випадку зі смертельними наслідками із сімома працівниками приватного акціонерного товариства Авіакомпанія "Україна-Аероальянс". Про це повідомили у прес-службі Держгірпромнагляду.

Нагадаємо, з вантажним літаком Ан-12, який здійснював перевезення нафтового обладнання до Екваторіальної Гвінеї, 30 серпня цього року о 4:43 за київським часом сталася катастрофа через 3 хвилини після зльоту з аеропорту Таман Рассет (Алжир). В результаті аварії загинули всі члени екіпажу вантажного повітряного судна, що знаходилися у трудових відносинах з ВАТ Авіакомпанія "Україна-Аероальянс". "Отже, це дає право сім'ям загиблих на соціальний захист", - зазначили у прес-службі.

Після завершення спеціального розслідування групового нещасного випадку комісією Держгірпромнагляду будуть використані матеріали технічного розслідування Державної авіаційної служби України та уповноваженої організації Алжиру і складено акти, на підставі яких сім'ям загиблих здійснять страхові виплати в установленому законом порядку.

Нагадаємо, як повідомляли в МЗС України, 30 серпня в результаті краху українського літака Ан-12 в Алжирі загинули всі сім членів екіпажу.