ua en ru

Україна запрошує Словаччину до участі в модернізації української ГТС, - Янукович

Президент України Віктор Янукович запрошує Словаччину до участі в модернізації української газотранспортної системи. Про це він заявив на спільній прес-конференції з Президентом Словацької Республіки у Братиславі, передає прес-служба Президента України.
"Ми добре розуміємо, що зв'язок, який існує між постачальником газу і споживачем - тобто між Росією і Європою - ми повинні як транзитна країна поєднати і організувати це таким чином, щоб майбутні тендери з модернізації української ГТС були цікаві всім учасникам цього ринку", - сказав глава держави. Президент відзначив, що практичні кроки взаємодії у нафтогазовій галузі опрацює нещодавно створена двостороння робоча група експертів, яка надасть конкретні пропозиції.
Окрім того, Віктор Янукович назвав дієвим механізмом співпраці України та Словаччини міжурядову комісію з питань економічного співробітництва. "Ми з задоволенням відзначаємо, що тільки за перший квартал поточного року товарообіг між країнами збільшився на 75 відсотків, - зазначив Президент. За його словами, "значний потенціал, який існує між нашими країнами, сьогодні ще далеко не реалізований, і ми зобов'язані увесь час задіювати нові механізми співпраці".
Ще одним важливим елементом такої співпраці між країнами Президент України назвав зміцнення міжрегіональних зв'язків. Він зауважив, що сьогодні було підписано три угоди, які дадуть новий поштовх процесові міжрегіональної співпраці України та Словацької Республіки.