ua en ru

Україна при ефективному використанні енергії може економити щорічно до 12 млрд євро, - представник СКМ

Україна може щорічно економити до 12 млрд євро, якщо навчитися ефективно витрачати енергоресурси у всіх галузях економіки. Таку думку під час проведення круглого столу "Енергоефективність. Альтернативна енергетика" висловила директор зі зв'язків із громадськістю й комунікацій СКМ Наталя Ємченко.

"Україна щорічно може заощаджувати до 12 млрд євро, якщо навчитися ефективно витрачати енергоресурси у всіх секторах економіки - від промисловості до ЖКГ. Приміром, потенціал для економії тільки в Донецькій області становить трохи більше 2 млрд євро в рік і це 19% від загального потенціалу країни. Реалізація цього потенціалу зробить нашу економіку більш ефективною і конкурентоспроможною і всередині України, і на світових ринках. Але для цього регіональна влада, бізнес, жителі області повинні кожен на своєму рівні робити внесок у впровадження ідеї енергоефективності в життя", - сказала Ємченко.

Вона впевнена, що українські компанії повинні працювати над удосконаленням ефективності використання енергії.

"Ми в СКМ також націлені на європейські показники ефективності використання енергії, що неможливо без тотальної модернізації. Щорічно ми інвестуємо не менше 1 млрд дол. на модернізацію наших підприємств, у тому числі 200 млн дол. - у програми підвищення енергоефективності. Вирішення цієї задачі дозволить нам забезпечити низьку собівартість продукції наших підприємствах, а значить - більш високі зарплати для наших працівників", - вважає Ємченко.