ua en ru

Україна запропонувала НАТО свої літаки для стратегічних перевезень

Україна запропонувала НАТО свої літаки для стратегічних перевезень Фото: Міноборони запропонувало НАТО використовувати українські літаки

У Міноборони вважають, що альянс міг би використовувати повітряні судна ДП "Антонов" типу "Руслан" та "Мрія"

Україна запропонувала НАТО розпочати використання літаків держпідприємства "Антонов" для стратегічних авіаперевезень. Про це повідомив директор Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міноборони України Анатолій Петренко за підсумками Варшавського саміту НАТО, передає прес-служба Міноборони.

"Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак довів під час зустрічей до своїх закордонних колег декілька конкретних пропозицій, які розвиватимуть співпрацю України з альянсом та дадуть змогу використовувати потенціал нашої держави для спільних безпекових інтересів", - розповів Петренко.


Він повідомиі, що окремо було відмічено потенціал України у галузі стратегічних авіаційних перевезень.

"Ми пропонуємо НАТО, використовуючи потенціал нашого ДП "Антонов", розпочати використання літаків типу "Руслан" та "Мрія" для стратегічних авіаперевезень", - повідомив директор департаменту.

Також він розповів про пропозицію міністра оборони України щодо започаткування взаємосумісності з НАТО з вивчення і протидії гібридним загрозам та що найближчим часом заплановано перейти до реалізації такої ініціативи.

Нагадаємо, в Держдепі США вважають, що відносини України і Північноатлантичного альянсу переходять з рівня "відповіді на кризу" на рівень тривалого партнерства.