ua en ru

Україна запропонувала Македонії поглиблювати співробітництво в авіаційній, газової та машинобудівній галузях

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував Македонії поглиблювати двостороннє співробітництво в авіаційній, газової та машинобудівній галузях. З такою пропозицією український прем'єр-міністр М.Азаров виступив на зустрічі з прем'єр-міністром Македонії Ніколою Груєвським, передає кореспондент РБК-Україна.
"Україна характеризується як країна, в якій гарні фахівці в тих областях (енергетиці, газовій сфері), в яких є необхідність з македонського боку, і існуючі контракти між нашими компаніями підкреслюють це. Разом з тим, наші можливості значно більш ширше, ніж ті, які ми вже використовуємо. Перш за все, це стосується машинобудування, співпраці в області енергетики і звичайно співпраці в авіаційній галузі", - підкреслив М.Азаров.
За його словами, сьогодні Україна освоює серійне виробництво "досить ефективних літаків лінійки Ан-148, Ан-158". "Ми просили б македонську сторону розглянути співробітництво в цій сфері", - зазначив М.Азаров, звертаючись до свого македонського колеги.
Також, за словами М.Азарова, Україна вважає важливою співпрацю з Македонською Республікою у галузі забезпечення природним газом: "Ми вважаємо, що українська газотранспортна система є найбільш вигідним і безпечним маршрутом для транспортування газу до Європи".
Також український прем'єр зазначив, що у військово-технічній сфері в України і Македонії "досить широке поле для співпраці".