ua en ru

Україна запропонувала Ізраїлю розвивати реабілітаційний туризм у Закарпатській області

Україна запропонувала Ізраїлю започаткувати спільні проекти з розвитку реабілітаційного туризму в Закарпатській обл. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко на зустрічі з послом Ізраїлю в Україні Реувеном Дін Елем, передає прес-служба віце-прем'єр-міністра.

"Цей регіон славиться своїм унікальним кліматом та природно-рекреаційним потенціалом і створює найкращі умови для лікування та реабілітації", - зазначив Грищенко.

Сторони констатували збільшення взаємних туристичних поїздок українців та ізраїльтян після скасування візового режиму між Україною та Ізраїлем. Співрозмовники відзначили важливість розвитку співробітництва між Україною та Державою Ізраїль в гуманітарній сфері.

"Існує значний потенціал для подальшого поглиблення давніх історичних та культурних зв'язків між двома народами", - заявив Гищенко у ході зустрічі.

Віце-прем'єр-міністр України також висловився за налагодження тісної взаємодії з Ізраїлем у сфері науково-технічного співробітництва, окремо відзначивши необхідність постійної взаємодії та обміну досвідом у сфері охорони здоров'я та медицини.

Нагадаємо, 30 вересня 2012 р. міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман і голова МЗС України Костянтин Грищенко підписали угоду про пенсійне забезпечення.

У тексті документа, котрий становить 16 сторінок, обумовлені всі умови реалізації двостороннього процесу, зокрема, сфера застосування угоди, регулятивні механізми, порядок виплат, кваліфікація осіб, які підпадають під дію даної угоди, правила розрахунку пенсій та багато іншого.

Читайте також: Угода про ЗВТ з Ізраїлем буде підписана найближчим часом, - Азаров