ua en ru

Україна запропонувала ЄС провести спільну оцінку умов торгівлі

Україна запропонувала ЄС провести спільну оцінку умов торгівлі Фото: Європейський союз (European Union 2015 - European Parliament)

Україна зацікавлена в розширенні доступу на ринки країн Євросоюзу

Україна запропонувала Європейському союзу провести спільну оцінку умов торгівлі. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Кулаками після бійки: навіщо Україні змінювати умови торгівлі з ЄС".

Зокрема, в уряді України мають намір ініціювати перегляд умов вільної торгівлі з ЄС для отримання більшого доступу на ринки країн Євросоюзу. Як відомо, в повному обсязі Угода про асоціацію України з ЄС запрацювала 1 вересня цього року. Вперше про наміри уряду змінити умови торгівлі з ЄС кілька тижнів тому заявила торговий представник України - заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська, так як чинний документ застарів і вже не задовольняє ні інтереси України, ні Євросоюзу.

Як стало відомо РБК-Україна, в кінці вересня українська сторона офіційно повідомила Єврокомісію (виконавчий орган влади в ЄС, - ред.) про свої наміри. Це питання піднімалося в ході другого засідання Комітету асоціації Україна-ЄС у торговому складі на позаминулому тижні.

"В рамках обговорення представниками української делегації зазначалося, що Україна зацікавлена у здійсненні спільної оцінки стану торгівлі з ЄС і перегляді умов доступу на ринок товарів України і ЄС", - підтвердила Микольська в коментарі РБК-Україна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ще одна українська компанія отримала право експорту продукції до ЄС. На сьогодні право експортувати продукцію в Євросоюз мають 288 українських підприємств.