ua en ru

Україна пропонує Польщі спільні проекти з виробництва озброєнь

ДК "Укроборонпром" пропонує Польщі спільні проекти з виробництва і модернізації озброєнь.

ДК "Укроборонпром" пропонує Польщі спільні проекти з виробництва і модернізації озброєнь. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укроборонпрому".

За словами генерального директора ДК "Укроборонпром" Романа Романова, з багатьох напрямків у сфері безпеки і оборони Україна і Польща орієнтуються на схожі дорожні карти. Мова йде, зокрема, про спорядження збройних сил обох країн сучасною зброєю і розвиток високотехнологічної оборонної промисловості.

"В Україні та Польщі реалізуються схожі державні програми. Вони повинні кардинально оновити технології та виробничу базу українського і польського ОПК. Мета - випуск сучасних зразків ОВТ для власних армій, а також - інноваційної, конкурентоспроможної продукції в інтересах третіх країн", - наголосив Романов.

За його словами, українські спецекспортери співпрацюють з Польщею з 1993 р. і зараз є кілька аспектів розвитку двостороннього ВТС.

"По-перше, це обмін технологіями і спільні проекти з виробництва нових зразків озброєнь і військової техніки. Активізація цього напряму вдосконалює існуючі технології і дозволить реалізувати перспективні проекти. Другий аспект - просування спільних проектів на ринки третіх країн. Ми пропонуємо модульний принцип модернізації бронетехніки і систем ППО радянського виробництва. Це дозволяє вибирати різні формати модернізації, скажімо, легких танків і бойових машин", - заявив Романов.

"Ми готові до спільних проектів по ремонту та модернізації ОВТ Війська Польського і ВСУ. Можемо разом ремонтувати кораблі польських ВМС, постачати і ремонтувати головні газотурбінні агрегати для польського суднобудування", - зазначив гендиректор "Укроборонпрому".