ua en ru

Україна повторює помилки Греції, - Медведчук

Антикризова програма нової влади, продиктована МВФ, вже викликала масові невдоволення в суспільстві. Про це заявляє лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Україна перебуває на межі соціального вибуху в країні назрівають податкові, кредитні, пенсійні, студентські, чорнобильські та інші майдани", - зазначив політик.

Медведчук повідомив, що Україна повторює помилки Греції. За даними Міністерства громадського порядку і захисту громадян Греції, з початку економічної кризи в країні пройшло більше 20 тис. страйків. Він також підкреслив, що державний борг Греції - найбільший в Європі, в 2013 році він перевищив 175% ВВП (за деякими даними його сума становить близько 319 млрд євро). "Це означає, що виплачувати борги доведеться ще не одному поколінню греків", - додав Медведчук.

"Сьогодні офіційний Київ з захватом годує українців казками про благополуччя, яке наступить вже в наступному році, після того як МВФ і ЄС виділять Україні кредити. Однак українська влада не говорить про ту ціну, яку доведеться заплатити українцям за "щедру" підтримку Заходу, - заявив лідер "Українського вибору". - Девальвація національної валюти, урізання соціальних програм і виплат, підвищення податків і акцизів, викручування рук представникам малого та середнього бізнесу здатні спровокувати соціальний вибух, якого Україна ще не бачила за всі роки своєї незалежності".