ua en ru

Україна вимагатиме посилення тиску на РФ через репресії в Криму, - МЗС

Україна вимагатиме посилення тиску на РФ через репресії в Криму, - МЗС Фото: Мар’яна Беца

У МЗС категорично засудили такі дії Росії

Міністерство закордонних справ України має намір звернутися до міжнародного співтовариства з проханням посилити тиск на Російську Федерацію у зв’язку з обшуками в анексованому Росією Криму. Про це заявила речниця міністерства Мар’яна Беца, передає "Радіо Свобода".

Так, вона зазначила, що систематичні, масштабні обмеження кримських татар і етнічних українців говорять про те, що Росія продовжує використовувати цих людей у своїй політичній грі і політичних цілях.

"Ми категорично засуджуємо такі дії і будемо звертатися до всіх наших партнерів для того, щоб посилити тиск на Росію. Бо тільки консолідованим тиском і міжнародною ізоляцією можна досягти певних результатів", - наголосила речниця.

Беца також додала, що ситуація на півострові ще раз говорить про те, що Росія цинічно і зухвало ігнорує всі норми міжнародного права, зокрема останню резолюцію Генеральної асамблеї ООН. Так, ця резолюція зобов'язала РФ як державу-окупанта дотримуватися норм міжнародного права і дотримуватися права людини на окупованому півострові. Однак Росія в черговий раз ігнорує будь-які свої зобов’язання.

Нагадаємо, "поліція" анексованого Росією Криму спільно з іншими "правоохоронними відомствами" у Бахчисарайському районі проводить "планові заходи, спрямовані на виявлення та затримання осіб, причетних до діяльності забороненої в Росії організації".

Також зазначалося, що в ході перевірок проводиться вилучення "літератури екстремістської спрямованості".

Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму, у місті Бахчисарай, російські силовики проводять обшуки в будинках кримських татар.