ua en ru

Україна і Португалія домовилися про нейтралізацію загроз, які стали наслідком агресії РФ

Україна і Португалія домовилися про нейтралізацію загроз, які стали наслідком агресії РФ Фото: Жозе Альберту ді Азереду Лопеш (mil.gov.ua)

Міністр оборони Португалії відвідав Україну з офіційним візитом

Україна і Португалія узгодили спільні дії для нейтралізації світових загроз, які стали наслідком агресії Росії на сході України і анексії Криму. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак за підсумками офіційного візиту в Україну міністра національної оборони Португалії, передає прес-служба Міноборони.

"Для нашої країни є важливим розвиток військово-політичного діалогу на рівні вищого керівництва оборонного відомства Португалії - важливої країни-члена НАТО і ЄС... Під час зустрічі з Міністром оборони Португалії Жозе Альберту ді Азереду Лопеша були узгоджені спільні дії для нейтралізації світових загроз, які стали наслідком агресії Росії на сході України та у зв'язку з анексією Автономної Республіки Крим. Ми обговорили порядок спільної діяльності в рамках комісії "Україна - НАТО" на шляху до саміту НАТО в липні цього року", - повідомив Полторак.

Крім того, були визначені конкретні кроки для прискорення процесу підписання угоди про військово-технічне співробітництво.

"Ми встановили пріоритети співпраці у військовій сфері з обміну досвідом щодо захисту портів і організацій оборони морського узбережжя, організації походів кораблів ВМС Португалії в Україні, спільної участі у військових навчаннях ЗС України та Португалії. Крім цього, ми продовжимо лікування та реабілітацію українських військовослужбовців у Португалії. Також плануємо розвинути співпрацю у сфері кіберзахисту та інших проектах, які будуть взаємовигідними для обох країн", - зазначив Полторак.

Нагадаємо, в кінці грудня Україна і Португалія підписали угоду про економічне співробітництво.