ua en ru

Україна і Японія підписали важливий оборонний документ

Україна і Японія підписали важливий оборонний документ Фото: підписання Меморандуму між Україною та Японією (japan.mfa.gov.ua)

Меморандум був підписаний в ході візиту української делегації до Японії

Україна та Японія підписали меморандум щодо співробітництва та обмінів у сфері оборони. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу посольства України в Японії.

Повідомляється, що 11 та 12 жовтня 2018 року відбувся візит української делегації на чолі із заступником міністра закордонних справ України Василем Боднарем та заступником міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолієм Петренком до Японії з метою проведення перших українсько-японських консультацій з питань безпеки.

Зазначається, що в ході зустрічі був підписаний меморандум між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Японії щодо співробітництва та обмінів у сфері оборони. Метою цього меморандуму є створення умов для просування двосторонньої співпраці та обмінів у сфері оборони.

"Україна - перша держава нашого регіону, з якою Японія підписала подібний документ", - заявив Боднар на своїй сторінці у Twitter.

Україна і Японія підписали важливий оборонний документ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДП "Промоборонекспорт" і Міністерство оборони Молдови в рамках міжнародної оборонної виставки "Зброя та безпека-2018" 11 жовтня підписали меморандум про взаємодію. Документ передбачає надання сторонами послуг з капітального ремонту та модернізації бронетанкової та авіаційної техніки. Також сторони домовилися про можливість поставок української військової техніки Збройним силам Молдови.

Крім того, компанія "Спецтехноекспорт" підписала меморандум про співробітництво з турецькою компанією Aselsan. Сторони домовилися про виробництво турецьких систем радіозв'язку в Україні. Виробництво турецьких систем радіозв'язку в Україні надасть Міністерству оборони України доступ до сучасних технологій в галузі зв'язку.