ua en ru

Україна отримає в наступному місяці стільки газу, скільки сплатить у цьому, - Путін

Україна отримає в наступному місяці стільки газу, скільки сплатить у цьому. Про це сьогодні під час наради з членами Ради безпеки РФ заявив Президент Росії Володимир Путін

Україна отримає в наступному місяці стільки газу, скільки сплатить у цьому. Про це сьогодні під час наради з членами Ради безпеки РФ заявив Президент Росії Володимир Путін (на фото), повідомляє прес-служба Кремля.

"Ще раз хочу сказати: ми не маємо наміру і не збираємося закривати для України газ. Але у відповідності з наявним контрактом, підписаним і чинним з 2009 року, ніхто його не відміняв, "Газпром" має право і уряд Російської Федерації пропонує перейти на передоплату. Це означає, що Україна буде отримувати в наступному місяці тільки таку кількість газу, за який вона заплатить в цьому місяці", - сказав Путін.

За його словами, Росія має таке право за контрактом. Він попросив уряд Російської Федерації і "Газпром" ознайомити партнерів РФ в Європі з цими положеннями контракту.

"Просив би Міністерство закордонних справ довести цю додаткову інформацію до наших партнерів і нагадати, що "Газпром" - це не просто російське комерційне підприємство, це акціонерне товариство, де майже 50% акцій належить приватним компаніям і фірмам, у тому числі іноземним. І навіть така велика компанія, як "Газпром", не може нести все навантаження щодо субсидування української економіки. Це неможливо. Це всі повинні розуміти", - сказав Путін.

Раніше повідомлялося, що РФ має намір ввести передоплату за газ для України.