ua en ru

Україна отримає близько 200 млн доларів завдяки розширенню квот ЄС на агропродукцію

Україна отримає близько 200 млн доларів завдяки розширенню квот ЄС на агропродукцію Фото: Тарас Кутовий (УНІАН)

Комітет Європарламенту поки не підтримав розширення торговельних преференцій для томатів та пшениці

Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий заявив, що рішення комітету Європейського парламенту з питань міжнародної торгівлі про безмитні квоти на агропродукцію надасть Україні 196,95 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Рішення про збільшення квот на українську аграрну продукцію для нас важливе і дозволить розширити наші експортні можливості. Україна отримає близько 200 мільйонів доларів в обсязі реалізації. Безперечно, ми розуміємо, що йдеться про проміжний етап узгодження і попереду пленарне засідання Європарламенту та засідання Ради міністрів ЄС. Проте, ми сподіваємось, що вже до кінця травня буде ухвалено остаточне рішення", - сказав Кутовий.

Повідомляється, що розширення квот стосується таких видів продукції, як мед (3 тис. тонн), виноградний сік (500 тонн), кукурудза, кукурудзяне борошно та гранули (650 тис. тонн), ячмінна крупа та борошно (7, 8 тис. тонн), овес (4 тис. тонн), ячмінь, ячмінне борошно та гранули (350 тис. тонн).

В той же час, Комітет Європарламенту з питань міжнародної торгівлі поки не підтримав розширення торговельних преференцій для томатів та пшениці.

В Мінагрополітики відзначають, що така відмова є тимчасовою. Україна продовжить відстоювати необхідність прийняття Європарламентом рішення про збільшення квот.

Нагадаємо, Комітет Європарламенту підтримав розширення безмитних квот для України.