ua en ru

Комітет Європарламенту підтримав розширення безмитних квот для України

Комітет Європарламенту підтримав розширення безмитних квот для України Фото: Європейський парламент (pixabay.com)

Європарламент проголосував за розширення безмитних квот з окремими винятками

Комітет Європейського парламенту з міжнародної торгівлі підтримав розширення безмитних квот для України з окремими винятками. Про це свідчить повідомлення на сайті Європарламенту.

"ЄС має запропонувати Україні подальші торгові преференції, однак окремі категорії аграрної продукції не потребують додаткової підтримки ЄС" – наголошується у повідомленні.

Так, комітет вніс поправки у пропозицію Єврокомісії щодо додаткових безмитних квот для України, виключивши томати, пшеницю і сечовину з переліку продукції, щодо якої комісія пропонує ввести додаткові квоти.

Крім того, у Європарламенті вимагають, щоб умовою розширення торгових преференцій поряд з дотриманням прав людини і основних свобод була "стала боротьба з корупцією".

Також запропоновано кроки, згідно з якими не лише держави-члени, а й представники промисловості зможуть вимагати розслідування з метою застосування заходів для захисту європейських виробників.

Нагадаємо, наприкінці минулого року міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий заявив, що українську сільськогосподарську продукцію не пускають до Європейського союзу через надмірну конкурентоспроможності.