ua en ru

Україна може отримати 4-6 млрд євро в рік на кожні 10% нових інтернет-споживачів, - Кубів

Україна може отримати 4-6 млрд євро в рік на кожні 10% нових інтернет-споживачів, - Кубів Фото: Степан Кубів

Кубів у Брюсселі провів низку зустрічей з питань цифрової євроінтеграції України

Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів повідомив, що Україна може отримати додаткові 4-6 млрд євро на рік до ВВП на кожні 10% нових споживачів, підключених до широкосмугового доступу до Інтернет. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Так, Кубів у Брюсселі провів низку зустрічей з питань цифрової економіки та цифрової євроінтеграції України. Зокрема, подальші перспективи використання єдиного цифрового простору ЄС-Україна-країни Східного партнерства обговорювалися на міністерському засіданні ініціативи ЄС "Цифрове співтовариство" за участі єврокомісарів Гюнтера Оттінгера та Йоханнеса Хана.

"Степан Кубів зауважив, що економічний ефект від поширення широкосмугового доступу до Інтернету в Україні оцінюється у додаткових 4-6 млрд євро на рік до ВВП на кожні 10% нових споживачів", - сказано в повідомленні.

В свою чергу Оттінгер зауважив, що саме Україна має найбільший у Європі та країнах Східного партнерства потенціал розбудови цифрової сфери.

Нагадаємо, Україна і Європейський союз домовляються про зменшення плати в роумінгу через введення загального цифрового простору.