ua en ru

Україна та ЄС домовляються про зменшення плати за мобільний роумінг

Україна та ЄС домовляються про зменшення плати за мобільний роумінг Фото: голова МЕРТ Степан Кубів

Сторони домовилися про спільні заходів для залучення інвестицій у розбудову цифрової інфраструктури

Україна та Європейський союз домовляються про зменшення плати у роумінгу через запровадження спільного цифрового простору. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Так, єврокомісар з питань цифрової економіки та суспільства Гюнтер Оттінгер відзначив важливість спільного з Україною проекту зі зменшення плати у роумінгу.

Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів у свою чергу підкреслив, що такий проект має невдовзі запрацювати між Європою та Україною.

“Це той приклад, коли успішні проекти з цифровізації дають відчутний позитивний результат для громадян, які можуть дійсно відчути практичну користь та реальну економію”, - підкреслив він.

Сторони також домовилися провести низку спільних заходів для залучення інвестицій у розбудову цифрової інфраструктури. Це дозволить прискорити реалізацію проекту цифрової спільноти та євроінтеграції України у єдиний цифровий простір з ЄС.

Нагадаємо, як повідомлялося, з 30 квітня 2016 року доплата за телефонні дзвінки і мобільний Інтернет в роумінгу всередині Європейського союзу почала поступово знижуватися.